Putt-träning


1025

Detta är en träningsform där man tävlar mot sig själv. Målet är att sätta alla 36 puttar, och då få 1025 poäng. Spelas optimalt med två puttar.
Avstånd finns utplacerade runt den blå korgen vid boden, Bulltofta.
Från 10 till 60 fot, med 5 fots mellanrum. De är även placerade lite spritt, för att man inte ska putta med samma vind varje gång. 

Poängtagning gör lättast med https://www.spinndiscfk.se/1025 (Mobilanpassad).


Tillvägagångssätt

Starta på 10 fot, kasta därifrån två puttar. Kryssa i putten/puttarna du sätter och gå därefter vidare till 15 fot. Fortsätt hela vägen till 35 fot och kryssa i varje putt som du sätter. Viktigt att du markerar om det var första eller andra putten som satt, då det kan ge olika bonuspoäng i serie 1 och 3.
Därefter börjar du om med avstånden och gör samma serie två gånger till för en totalpoäng.

 Poängsystemet

Varje avstånd ger dina fot i poäng. Det vill säga 10 fot=10 poäng.
Den första putten från varje avstånd i serie ett, samt den sista putten från varje avstånd i serie tre ger bonuspoäng.   
Träffar man samtliga puttar från ett avstånd, så ger även det bonuspoäng med så många fot som avståndet är.

  


Varför?

Närspelet är en viktig del för att sänka sitt resultat i alla varianter av golf. Denna övning är ett sätt att öva in puttar på olika avstånd med hjälp av ett poängsystem. Allt från en närputt från 10 fot (3 m) till en längre putt 35 fot (10,66 m). Det viktiga i övningen är variationen i avstånd för puttar, så att alla avstånd tränas. Bonuspoäng ges på alla avstånd därför är varje putt viktig, även från 10-15 fot. Poängsystemet räknar automatiskt ut bonuspoäng och totalsumman.

*poängtagningen har stöd för C2, Mix, och en D.I.Y layout också. Dessa finns utmarkerade. Reglerna är samma fast avstånden längre, detaljer går att se på menyalternativet "banor" på poängtagningssidan.