Bulltofta DGB - 18 Hål

Skrivet av Robin Berggren on 20 april 2016.

Banan

Bulltofta är klubbens äldsta discgolfbana och anlades 2006. 2016 uppdaterades slingan och dom gamla svarta hålen blev permanent en del av den vita slingan. Detta innebar också att gamla hål 7 togs bort. På banan har klubben annordnat bland annat Lag- och Par-SM, SMTD, DNT och DM. Banan erbjuder både tighta skogshål, öppna parkhål och kuperade hål. Banan har två utkast, vit pro-tee och röd nybörjartee. De vita utkasten består av konstgräs och de röda består av en mindre cementplatta. Gräset klipps ungefär varannan vecka av kommunen under sommarsäsong.

Banrekord:

Vit tee: -
Gamla vita slingan: 46 kast, Arne Mejlholm, Spinndiscen 2012-07-09

Röd tee: -
Gamla röda slingan: 42 kast, Mikael Forslund, Röd November, 2012-11-24

Faciliteter

Banan ligger bredvid bulltofta motionscenter där man kan använda toaletter, fylla på vatten och köpa lättare förtäring. På mindre än 5 minuters gångavstånd ligger också Burger King, ST1, Coop, Sibylla och XXXLutz.

Bulltofta motionscenter

Film Bulltofta hål 1-9 (Gamla vita slingan, innan utkasten fick konstgräs och hålen förlängdes, d.v.s inte en aktuell skildring av banan)

Cederströmsgatan 6, 212 39 Malmö

Hål 1

Hål 5

Hål 15

Hål 17

Discsport Webshop

Nytt år betyder att alla klubbmedlemmar har avregistrerats för rabatt hos discsport.se. Kontakta Robin Berggren för att få rabatten återaktiverad. Rabatten är 10kr/disc, och dras av först vid expediering.

Stöd SpinndiscFK när du spelar